Ansökningstiden för stipendier 2025

Dela artikeln

Ansökningsperioden för stipendierna år 2025 är 15.10–30.11.2024. Ansökningarna tas emot via stiftelsens elektroniska ansökningssystem. Bekanta dig noggrant med stiftelsens ansökningsanvisningar innan du skriver din ansökan.

Observera att rekommendationernas deadline är densamma, 30.11.2024, så be om rekommendationer i god tid. Det räcker inte att endast ange namnet på en rekommendator i ansökan, eftersom stiftelsen inte kontaktar rekommendatorerna. Rekommendationen måste bifogas till ansökan, antingen av sökanden eller rekommendatorn. Se ytterligare information.

Cotutelle-stipendiet inom de vetenskapsområden som stöds av stiftelsen kan också sökas. Stipendiet utlyses inom ramen för Maupertuis-samarbetet mellan Finland och Frankrike. Om du ansöker om ett sådant stipendium måste ansökningsdokumenten, förutom de vanliga ansökningshandlingarna, också inkludera den franska samarbetspartnern och bekräfta att den franska parten kan bidra med finansiering för samarbetet. Den som erhåller ett Cotutelle-stipendium ska dessutom under det första året ansöka om rätt att bedriva doktorandstudier vid det ifrågavarande franska universitetet.